Тънкостите, които трябва да знаем, избирайки таблет

Задавали ли сте си въпроса кой би бил най-подходящият таблет за вас?  Сигурни сме, че кимате утвърдително, а също така сме сигурни, че ви е трудно да дадете отговор на този въпрос, тъй като не сте напълно наясно кои са най-важните параметри при таблетите. Настоящата статия ще ви бъде от огромна полза при покупката на таблет.
На първо място трябва да си отговорите на въпроса колко голям желаете да бъде вашия таблет. Възможностите не са никак малки – те варират от 500 грама до един килограм, в зависимост от от размерите. Разбира се, големината на дисплея е от решаващо значение. Дисплеите на таблетите започват от седем инча и достигат до десет. Всъщност би било интересно да споменем също така, че се очаква още в началото на 2014-та година се очаква Apple и Samsung да представят нова серия таблети с 12-инчови дисплеи. Без съмнение те ще бъдат най-приложими в образователните и бизнес среди. Но колкото и голям дисплей да изберете, запомнете, че той трябва да бъде капацитивен. Резистивните дисплеи не са препоръчителни при работа с малки екрани.
Изключително важно е дисплеят ви да работи бързо и да може да се справя едновременно с извършването на няколко задачи. Поради тази причина най-добрият вариант би бил процесорът да бъде двуядрен ARM. Най-разпространените модели са Nvidia Tegra 2 при Android таблетите и A5 при таблетите от марка Apple.
За да можете да запечатите всеки важен момент, таблетите са снабдени със задни камери. Но за да можете освен добри снимки, да провеждате и видео разговори, то в такъв случай вашият таблет трябва да е оборудван и с предна камера, чието приложение е именно такова.
Батерията на таблета в никакъв случай не е за пренебрегване. Тя трябва да бъде с голям капацитет, за да може да издържи само с едно зареждане през целия ден. Много от моделите има големи батерии, издържащи до около 10 часа в режим на работа, но съществуват и доста евтини таблети с батерии, които издържат около 3 часа с едно зареждане.