Msm или какво още не знаем за сярата и нейните качества?

Ако и вие сте си мислили, че само сярата е виновна за тежката миризма на развалени яйца, значи може би ви е също толкова ви е позната и като ценен за човешкия организъм минерал.

Органичната сяра или msm на bio-vital.net няма характерен мирис или вкус, а това, което разпознаваме е съединението и с водорода или образувалия се сероводород. Добивът на сяра е започнал поне преди 2000 г. пр. Хр. Сярата е интересно съединение, което гори със син пламък и има любопитна история, за която се изисква и повече време. Тук става дум за важността и като минерал в човешкото тяло. Сярата участва в изграждането на всяка човешка клетка, както и в синтеза на важни протеини, като колаген и кератин, както и аминокиселини – цистеин, хомоцистеин, таурин и метионин.
Msm или какво още не знаем за сярата и нейните качества?
Сярата присъства в най-големи концентрации в клетките, изграждащи структурата на косата, кожата , ноктите и ставите. Поради тази причина и недостигът на сяра се отразява в чупливи коси и нокти, косопад и проблемна кожа, както и възпаления на ставите. За това и много лекари препоръчват кремове със сяра. Подпомагайки освобождаването на кожата от мъртвите клетки, тя има и антибактериален ефект и спомага за смаляването на порите. Съдействайки за възстановяването на здравината и еластичността на кожата, сярата подпомага процесите против стареене. Ако имате недостиг на сяра или сте активни спортисти, които имат нужда да поддържат тонуса си и здравината на костите и мускулите си, можете да разгледате вариантите за msm на прах, които се предлагат в bio-vital.net.

Препоръчителните дози достигат по няколко грама на ден, а за спортистите, разбира се са повече. Ако имате желание да подобрите имунната си система, както и своята концентрация и здравината на тялото си, наред с красотата, то можете да опитате msm, който се предлага без добавки оцветители от немския производител Ханою. За още информация и начин на приложение, вижте в сайта и преценете сами.